ALI VESTE KAKŠNA JE RAZLIKA MED BELIM, RJAVIM IN ČUDEŽNIM RIŽEM? IN ZAKAJ ČUDEŽNI RIŽ VELJA KOT ZDRAVA ALTERNATIVA OBEMA?

❗️ BELI RIŽ 

Nastane s procesom rafiniranja, pri katerem mu odstranijo rjavo ovojnico (otrobe). Med tem procesom se izgubi tudi večina vlaknin. Zaradi razlike v vsebnosti vlaknin ima beli riž višji glikemični indeks kot rjavi riž (hitreje dvigne raven sladkorja v krvi). Prehrana, ki je bogata z živili z visokim GI-jem lahko vpliva na raven sladkorja v krvi in energije ter poveča tveganje za povečanje telesne mase, sladkorno bolezen tipa II in druge zdravstvene težave.

❗️RJAVI RIŽ 

Njegov otrobni del sicer vsebuje veliko vlaknin, vendar pa vsebuje tudi spojine imenovane fitati. Fitati so označeni kot ‘anti-hranilne snovi’, saj negativno vplivajo na absorbcijo mineralov.

✅ ČUDEŽNI RIŽ

Nima ne visokega GI, ki negativno vpliva na naše zdravje (tega ima beli riž) in prav tako nima škodljivih fitatov (te ima rjavi riž) Ima pa VISOKO VSEBNOST VLAKNIN. Čudežni riž je naraven izdelek, katerega sestava sta voda in vlakna.

Razlika med klasičnim rižem in Čudežnim rižem je ogromna.

❗️Klasični riž ima 345 kalorij, 77g ogljikovih hidratov in 1,30g prehranskih vaknin.

 ČUDEŽNI RIŽ pa ima le 4 kalorije, 0 g ogljikovih hidratov in 4,5 g prehranskih vlaknin.

Če si želite pripraviti lahko rižoto z bistveno manj kalorijami in ogljikovimi hidrati, potem v svoj jedilnik namesto klasičnega riža uvedite Čudežni riž.

Kljub nizki energijski vrednosti vas bo zaradi visoke vsebnosti prehranskih vlaknin glukomanan dobro nasitil in ohranjal občutek sitosti še ure po obroku.

Čudežni riž je popolnoma naraven izdelek in ima zaradi svojih koristnih učinkov na embalaži tudi dovoljene zdravstvene trditve, saj dokazano pripomore pri hujšanju in uravnavanju holesterola v krvi.

V azijski kulturi so ga poimenovali črevesna metla, saj pospešuje presnovo, izboljšuje prebavo, zaradi vodotopnih vlaknin glukomanan pa nase veže vse toksine v črevesju in jih odplakne iz vašega telesa.

Ker je Čudežni riž popolnoma brez okusa, je za pripravo okusne jedi ključna le dobra omaka. Ker je sestava Čudežnega riža večinoma iz vode, bo okus vaše dobre omake dobesedno posrkal vase.

Sestava Čudežnega riža: 97%vode in 3% vlaknin.  

slovenščina sl
.product-shop .groups-btn #product-add-to-cart, .product-shop .groups-btn .product-add-to-cart { display: none; }