10 RAZLOGOV ZAKAJ JESTI ČUDEŽNE TESTENINE

         1. SESTAVA - VODA IN NARAVNI VIR PREHRANSKIH VLAKNIN
        Njihova sestava bazira na vodi in vlakninah glukomanan. Nič jim ni umetno            dodano in odzveto. So rastlinskega izvora, na vzhodu pa so poznane po                zdravilnih učinkih že več kot 2000 let. Glukomanan ob energijsko omejeni              prehrani prispeva k zmanjšanju telesne teže (koristne učinke dosežete z                  dnevnim vnosom 3g z 1-2 kozarcema vode pred obroki in ob energijsko                  omejeni prehrani) 

 

 2. VISOKA VSEBNOST VLAKNIN


Vlaknine imajo mnogo koristnih učinkov na telo, zato so del zdrave in varovalne prehrane. Odrasli bi jih morali zaužiti vsaj 30 g dnevno! Prehrano z vlakninami poskusimo vključiti v čim več obrokov.

 

3. BREZ OGLJIKOVIH HIDRATOV


Ogljikovi hidrati se delijo na dobre in slabe. Torej tiste, ki telesu koristijo in tiste, ki telesu ne narediji popolnoma nič dobrega. Za živila s slabimi ogljikovimi hidrati označujemo živila, ki imajo visok glikemični indeks. Najpogosteje so to tako imenovana sodobna, industrijsko predelana živila, umetno sestavljena živila, kemično pridobljeni koncentrati (koruzni sirupi, predelani škrobi) in gensko spremenjena živila. Zanje je značilno, da nasitijo le za kratek čas, telo pa njihove energije ne porabi v celoti, zato se ta kopiči v obliki maščobnih blazinic. Klasične testenine iz bele moke spadajo v kategorijo slabih ogljikovih hidratov, na drugi strani pa imate Čudežne testenine, ki so naravna in zdrava alternativa klasičnim testeninam. So polne vlaknin. Z omako in dodatki s katerimi jih pripravimo pa dodamo dobre ogljikove hidrate kot so svež grah, korenje, jajčevci, soja, bučke, čebula, zelena zelenjava, zelje, paradižnik, stročnice (fižol, leča, čičerka).

 

4. BREZ ALERGENOV


Čudežne testenine so primerne za vse vrste alergikov, saj ne vsebujejo nobenih alergenov; glutena, soje, laktoze itd

 

5. BLAGODEJNO VPLIVAJO NA ZDRAVJE


S Čudežnimi testeninami boste izboljšali prebavo, znižali skupni vnos kalorij, dvignili potreben vnos vlaknin, negovali črevesje (ki velja za izvor številnih bolezni), normalizirali nivo holesterola v krvi in v svoje telo absorbirali bistveno več bogatih hranljivih snovi iz hrane, ki jo uživate z njimi kot običajno.

 

6. "ČREVESNA METLA"


Čas prehoda klasičnih testenin skozi prebavni trakt znaša približno 60-90 ur, s Čudežnimi testeninami pa se ta čas skrajša na 30 ur ali manj. Hitrejši je čas prehoda skozi prebavila, bolj varujemo svoje črevesje. S Čudežnimi testeninami ohranjamo črevesje zdravo, viskozno in prečiščeno vseh škodljivih snovi, saj nase vežejo toksine in jih odplaknejo iz našega telesa.

 

7. NIZKA ENERGIJSKA VREDNOST 


Kalorije so v resnici zadnja stvar, ki naj bi bila pomembna, a ljudje še vedno ne razumejo v čem je razlika med dobrimi in slabimi kalorijami: npr beli sladkor in bela vrsta moke spadata med predelano hrano in bele strupe, ki telesu ne dajo nič. Če jih hitro ne porabimo, se zapakirajo v zaloge. Telo se mora ves čas ukvarjati s presnovo umetnih snovi, ki zanj nimajo hranilne vrednosti. Na drugi strani pa je zdrava in kvalitetna hrana, ki jo telo porablja za delovanje, zato takšne kalorije tudi veliko lažje porabimo. Ob Čudežnih testeninah si lahko privoščimo tudi bogatejšo omako, iz naravnih sestavin.

 

8. ZAVIRAJO APETIT IN PODALJŠUJEJO OBČUTEK SITOSTI


Glukomanan je vodotopna vlaknina, v svetu poznana tudi kot super vlaknina, saj lahko vsrka tudi do 50 krat toliko vode, kolikor znaša njena lastna teža. V želodcu zavzame prostor in s tem zagotavlja občutek polnosti ter podaljšuje sitost.

 

9. BREZ MAŠČOB


Čudežne testenine ne vsebujejo nobenih škodljivih, industrijsko predelanih in umetno dodanih maščob. Raje jih dodajate v naravnem izvoru ter z živili s koristnimi maščobami, v naravno pripravljenih omakah.

 

10. SESTAVNI DEL DIET:


pri boleznih srca in ožilja, brezglutenski dieti, kandida dieti, dieti brez OH, dieti za diabetike, dieti za zniževanje holesterola, dieta za zdravo izgubljanje kilogramov, itd…

 

slovenščina sl