Splošni pogoji

VARNOST OSEBNIH PODATKOV

Čudežna firma d.o.o. se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004), Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEK-om, Ur. list RS, št. 43/2004) in zakonom o zavarovalništvu. Vsi podatki, pridobljeni s spletne strani www.cudeznetestenine.si, bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostale potrebne komunikacije.

Varnost trgovanja preko spleta
Varno uporabo spletne trgovine zagotavlja Čudežna firma d.o.o.. s sistemom shopify.

POGOJI ZA VRAČILO

REKLAMACIJE

Kupec ima pravico, da v 8 dneh po prejemu blaga podjetju pisno sporoči reklamacijo na e-naslov: narocila@cudez.si Ponudnik bo zagotovil menjavo izdelkov v čim krajšem času ali vrnil celotno kupnino najkasneje v roku 15 dni.

ODSTOP OD POGODBE/NAKUPA

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (na kontaktni e-naslov narocila@cudez.si ), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok vračila se začne šteti en dan po datumu prevzema. Strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga; blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe. Blago mora biti vrnjeno nepoškodovano, brez vidnih znakov uporabe, v nespremenjeni količini in nepoškodovani embalaži. Če kupec morda artikel že začne uporabljati, odstop od pogodbe žal več ni možen.

Proizvajalec artikla predpiše tudi njegovo originalno embalažo (v skladu s 36. členom Zakona o varstvu potrošnikov). Ker je embalaža sestavni del artikla, jo je ob morebitnem vračilu prav tako treba priložiti tako, kot je bila v prvotnem stanju v času prejetja artikla (torej nepoškodovano in v nespremenjeni količini).

Vračilo plačila bo izvedeno takoj, ko je postopek vračila zaključen, najkasneje pa v roku 30 dni po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe.
Pravico do zamenjave blaga, vračila kupnine in nepravilno opravljenih storitev natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Pomoč in informacije
Za pomoč in dodatne informacije sta kupcu na voljo e-naslov narocila@cudez.si ali telefon: 030 211311 (od ponedeljka do petka, od 8.00 do 15.00 ure).

Končna določba
Splošna določila Spletne trgovine www.cudeznetestenine.si pričnejo veljati s 01.10.2015.
V primeru spremembe Splošnih pogojev spletne trgovine www.cudeynetestenine.si je Čudežna firma d.o.o. dolžna pravočasno obvestiti vse kupce.

SPLOŠNI POGOJI E-TRGOVINE

OPREDELITEV SPLOŠNIH POGOJEV
Splošni pogoji opredeljujejo uporabo spletne trgovine Čudežne testenine ter razmerja med kupci in spletno trgovino Čudežne testenine. Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.cudeznetestenine.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP) in Zakonom o elektronskem poslovanje na trgu (ZEPT) ter mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Spletna trgovina www.cudeznetestenine.si je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. Upravlja ga podjetje Čudežna firma d.o.o. Uporabnik je oseba, ki uporablja sistem, torej kupec v spletni trgovini. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine www.cudeznetestenine.si pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in uporabnikom/kupcem.

Za nakupovanje v spletni trgovini uporabnik soglaša z vsebino splošnih pogojev.

DOSTOPNOST INFORMACIJ
(povzetek zakonodaje)
Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),

b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
d) dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
e) pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
g) način plačila in dostave,
h) časovno veljavnost ponudbe,
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca odstop od pogodbe,
j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

NAROČANJE
V spletni trgovini so kupcu čudežne testenine. Kupec pri nakupu določi količino in vrsto izdelkov.
Po naročilu bo kupec v najkrajšem možnem času prejel potrditveno e-pošto naročila.
Čudežna firma d.o.o. si pridržuje pravico preveriti vsakega kupca ob njegovem prvem oddanem naročilu in sicer s klicem na telefonsko številko navedeno v naročilu.

Odjava naročila je možna najkasneje v roku ene ure od oddaje naročila in sicer na naslov: narocila@cudez.si.

CENE IZDELKOV
Kupec plača blago po cenah, ki veljajo na dannaročila. V vseh cenah je vštet 9,5% ali 22% DDV. Cenik je javno objavljen na spletni strani.

DOBAVNI ROK
Vsa naročila bodo oddana najkasneje v 24 urah od prejema naročila.
Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletni strani. Zaradi narave izdelkov je dobavljivost izdelkov lahko omejena, tako ponudnik ne more vedno zagotoviti izdelkov po pogojih, ki so navedeni na www.cudeznetestenine.si . V posameznih primerih pa se lahko zgodi, da vam ponudnik izdelka ne more dostaviti, ker je razprodan in ni več na zalogi. Ponudnik se zavezuje, da v takem primeru kupca nemudoma o tem obvesti in mu omogoči preklic oz. zamenjavo naročila.
Ponudnik si pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi prodajo določenih ali celo vseh izdelkov, za določen ali nedoločen čas omeji dostop do spletne trgovine, da popolnoma ustavi dostop do spletne trgovine ali drugače omeji ali ustavi poslovanje spletne trgovine.

NAČINI PLAČILA
Kupec naročeno blago plača ob prevzemu blaga z gotovino.
Kupec lahko naročeno blago plača s predplačilom.
Kupec lahko naročeno blago poravna z kreditno kartico.

DOSTAVA
Vsa naročila v spletni trgovini Čudežne testenine, dostavljamo na dogovorjene lokacije ali na prevzemna mesta po Sloveniji s pogodbenim partnerjem.

PREVZEM HRANE
Naročnik oz. kupec je dolžan blago na prevzemnem oz. dogovorjenem mestu prevzeti ter plačati blago. Za pravilno dostavljeno, a ne prevzeto blago, LiberEKO ne odgovarja.
Ob prevzemu kupec s podpisom potrdi količino in kakovost naročenega blaga.