Pripravite okusne jedi

Čudežne testenine lahko kombinirate z zelenjavo, mesom, morskimi sadeži, z različnimi omakami. Zaradi svoje transparentne sestave bodo vsrkale bogate hranljive snovi in arome sestavin s katerimi jih boste kombinirali.

Čudežne testenine z brokolijem, cvetačo, sušenimi paradižniki, kaprami, olivami, sončničnimi semeni ter parmezanom.

Čudežnih Ultra Tanki Špageti (pol vrečke), omaka pesto genovese, brokoli in korenje.

 

Čudežne testenine z zelenjavo in kozicami.


Čudežne testenine speremo z vodo in jih v kropu kuhamo 3 min. V drugi posodi na kokosovem maslu preprazimo zamrznjeno zelenjavo in kozice. Ko se zelanjava zmehca dodamo kuhane Čudežne testenine. Skupaj prepražimo, da se testenine navzamejo okusa zelenjave. Po
želji dodamo še sojino omako.

Čudežni rezanci s piščančjimi prsmi in zelenjavo na rdeči vinski osnovi

Sestavine: piščančja prsa-file, korenček rumeni+oranžen, čebula, česen, vložena pečena rdeča paprika, gorčica začimbe (kurkuma, rdeča sladka paprika, majaron, origano). Piščančja prsa mariniramo s kurkumo, rdečo sladko papriko, majaronom in origanom....dodamo pa tudi žlico gorčice. Čebulo, česen in korenček sesekljamo in na hitro popražimo na olivnem olju. Dodamo na trakove narezana marinirana piščančja prsa in po nekaj minutah še pečeno rdečo papriko. Čudežne rezance 5 min kuhamo v vodi kateri smo dodali 1dcl. rdečega vina, žlićko soli in 1/2 žličke kurkume.

Gratiniran Čudežni riž z brokolijem in avokadovo omako.

Solata s Čudežnim rižem 

Enostaven in hiter recept, ki nam ga je zaupala osebna trenerka, ki vodi funkcionalne skupinske vadbe in osebna trenerstva v Posavju.

Recept: zelena solata, trakci mozarele, prepražen por, losos, šampinjoni in pol paketka Čudežnega riža. Dodala je še začimbe in olivno olje. Okusno, zdravo in enostavno. BREZ kalorij in BREZ ogljikovih hidratov.

Čudežni rezanci s puranjim mletim mesom in bučkinimi špageti v zelenjavni omaki

Omako naredimo iz paradižnika, paprike, čebule, česna, svežih zelišč ( zmiksamo s paličnim mešalnikom in prilijemo praženem mesu )

Čudežna rižotka z jurčki

Sestavine: 1 x Čudežni riž, čebula, česen, peteršilj, jurčki, slanina, meso, kisla smetana
Spečemo meso po želji in ga damo na toplo. Prepražimo čebulo, česen, peteršilj, slanino ter dodamo narezane jurčke. Ko gre praženje proti koncu, dodamo še kuhan Čudežni riž in smetano, ter vse skupaj še malo dušimo. Na koncu lahko dodate še maslo, meso in slanino. To pa lahko tudi izpustite in naredite samo rižotko ter skledo solate :)

 Čudežne testenine z dimljenim lososom in zelenjavo

Sestavine: na koščke natrgan dimljen losos ( Copper river Smoked Salmon), svež avokado, blanširan brokoli, alge, črni sezam, domače hladno stiskano oljčno olje.

Vse to damo v stekleno posodo in na koncu umešamo kuhane Čudežne testenine!

Rok priprave: 10 min

Rezultat: Božanska tekstura testenin, ki jih zakuhate v vodi kjer predhodno oparite sušene alge, dimljen losos, ki sicer v tej kombinaciji prevladuje, avokado da konsistenco in poveže okuse, alge in črni sezam udahneta azijskega duha.

Čudežni špageti z omako pesto genovese 

Recept: 1 paketek Čudežnih špagetov, sveža bazilika v listih, parmezan, pinjole, stroki česna, olivno olje, himalajska sol, poper.

Baziliko, česen, parmezan, pinjole, sol in poper stresemo v električni mešalnik in miksamo toliko časa, da dobimo skoraj gladko kremasto zmes. Med mešanjem postopoma prilivamo olivno olje in pazimo, da so vse sestavine dobro nasekljane. Vmes skuhamo Čudežne špagete v kropu in jih dodamo k omaki. 

Čudežne testenine s piščancem in mehiško zelenjavo

Recept nam je zaupal Nino Bačič, priznan osebni trener z znanjem in izkušnjami na področju anatomije, biomehanike, treningov in prehrane

Najprej v ponvi popečemo piščanca, nato dodamo pol vrečke (lahko tudi celo) Čudežnih testenin in mehiško zelenjavo ter tenstamo cca 10min. Bolj preprosto ne gre, dober tek:)

Čudežni špageti z ribano bučko, tuno, zeliščno smetano, kaprami in kozjim sirčkom

Recept so nam zaupale članice Društva BODI HIT


 

Čudežni Ultra Tanki Špageti

z mletim mesom in čajoto bučko, z semeni na mocarelli.