Diabetes

Čudežne testenine so priporočljive tudi za diabetike. 

Ukrotite svoj krvni sladkor!

Sestava Čudežnih testenin temelji na dveh sestavinah, ki ju je dala narava: voda in vlaknine. Vlaknine z imenom glukomanan, so v vseh študijah potrdile, da učinkovito uravnavajo raven sladkorja v krvi. V študiji, kjer so sladkorni bolniki vsak dan uživali vlaknine glukomanan, je njihova povprečna raven sladkorja padla za 29 odstotkov. 

56 milijonov Evropejcev ima sladkorno bolezen. Do leta 2035 bo po ocenah Mednarodne federacije za sladkorno bolezen, ki ima sedež v Bruslju, število naraslo na 69 milijonov. Med njimi bo tudi okoli 180.000 Slovencev. “Kakšna je razlika med sladkorno boleznijo in stanjem tik pred njo? Gre za to, da eno vodi v drugo : “Če imate na tešče v krvi 126 mg/dl (7 mmol/l) sladkorja, imate sladkorno bolezen. Če ga je 125 mg/dl, sladkorne bolezni ni. Diagnoza sladkorne bolezni torej lahko temelji na drobni spremembi. Toda ne glede na to, ali je sladkorna bolezen ugotovljena ali ne, se zapleti te bolezni poslabšajo, če je nadzor nad sladkorjem v krvi slab.”

Izboljšanje prehrane torej ne le preprečuje sladkorno bolezen, temveč lahko pomaga preprečevati tudi druge bolezni.


Podatki različnih študij kažejo, da so višje ravni sladkorja v krvi povezane s tveganjem za celo vrsto zdravstvenih težav, med njimi žilne bolezni, odpoved srca in demenco.

Sladkorno bolezen povezujejo s črevesnim rakom in rakom trebušne slinavke; tveganje se poveča tudi pri ljudeh, ki nimajo sladkorne bolezni, vendar imajo povišan krvni sladkor.

slovenščina sl
.product-shop .groups-btn #product-add-to-cart, .product-shop .groups-btn .product-add-to-cart { display: none; }